ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
περί της οποίας γίνεται λόγος στο ιταλόφωνο βιβλίο «Η προσευχή είναι ο στολισμός μας», μεταφράζουμε ακόμη μία παράγραφο αφιερωμένη στη συντριβή του αμαρτωλού και στην αίτηση της συγνώμης:

Εσύ Κύριες, Κύριε μου, χάρη στη μεγάλη σου αγάπη, μη με αποκλείσεις από την δικαιοσύνη σου και μη με καταδιώξεις με  με την οργή σου, αλλά με τη χάρη σου ελέησέ με, και με την ευσπλαχνία σου βοήθησέ με. Σαν άνθρωπος υπήρξα διεστραμμένος. Αμάρτησα ενώπιο σου και προκάλεσα την οργή σου, απελευθέρωσέ με και συγχώρεσε με απομάκρυνε και διέγραψε τις αμαρτίες μου με την ευσπλαχνία σου. Οδήγησέ με γιατί Εσύ με έπλασες χάρη στην ευσπλαχνία σου και χάρη στην προσευχή όλων εκείνων, οι οποίοι Σου ήταν αρεστοί και συμφιλιώθηκαν μαζί Σου και Σε ευχαρίστησαν με τη διαγωγή τους. Αμήν….

Εσύ που συγχωρείς τους αμαρτωλούς και τις πόρνες, συγχώρεσε και τα δικά μου οφειλήματα. Εσύ που μεταστρέφεις τους ληστές και όσους βρίσκονται στην πλάνη, μετάστρεψε και εμένα στην αλήθειά Σου. Εσύ, ο οποίος είπες: «Κρούετε και θα σας ανοίξουν», άνοιξε και για μένα τις πόρτες σου. Εσύ που δεν κωφεύεις για την κραυγή των φτωχών, μην κωφεύεις και για την κραυγή εμού, του δούλου σου. Εσύ, ο οποίος είσαι η βοήθεια όλων όσοι εμπιστεύονται σε Σένα, βοήθησε με με την δεξιά Σου. Εσύ που δεν απαξιώνεις την προσευχή των πονεμένων, μην απαξιώσεις και την προσευχή της φτώχιας μου. Εσύ που δεν απορρίπτεις μια καρδιά συντετριμμένη μη με διώξεις από την ποίμνη σου. Εσύ που δεν εγκαταλείπεις το πλάσμα σου μην εγκαταλείπεις και εμένα. Εσύ που βρίσκεσαι κοντά σε όσους έχουν συντετριμμένη την καρδιά τους πλησίασε και την ψυχή μου στη σωτηρία σου. Εσύ που δεν συντρίβεις την ελπίδα της επίγειας ζωής μου. Και μη με παραδόσεις στον δόλιο εχθρό αλλά πλησίασέ με σε Σένα και αξίωσέ με να μπω στο ποίμνιό σου. Και δικαίωσέ με όπως δικαίωσες τον τελώνη και συγχώρεσε με όπως συγχώρησες τον ληστή. Πλύνε με, όπως έπλυνε τα πόδια σου η αμαρτωλή γυναίκα, και φώτισε τα σκοτάδια μου, με το φως της γνώσης Σου. Και συγχώρεσε μου τα οφειλήματα και τα αμαρτήματα (που έπραξα), με γνώση και χωρίς γνώση. Αμάρτησα και έπραξα παράνομα ενώπιόν Σου. Αξίωσέ με να συγχωρώ τους οφειλέτες μου όπως Εσύ συγχωρείς τα δικά μου οφειλήματα, χάρη στις προσευχές των μετανοημένων πιστών τις οποίες Εσύ δέχθηκες και των αμαρτωλών τους οποίους εδικαίωσες. Αμήν

Κύριε Θεέ, κάνε αυτό το πρωινό ειρηνικό και ευλογημένο, και την ημέρα αυτή καλή και γεμάτη από χάρες. Ελευθέρωσέ με από άνθρωπο κακό και από σύντροφο δόλιο και από εχθρό μισητό και από καιρό κακό και από θηλιά της απώλειας, και από γεγονός καταστρεπτικό και από λόγο ψεύτικο και από συζήτηση δόλια, και από προσβολή της αμαρτίας και από επικίνδυνη ματαιοδοξία και από εχθρό εκδικητικό και από άνθρωπο φλύαρο και από καθετί που φέρνει διαφθορά, και από νου κακό, και από ακάθαρτη σκέψη. Δώσε μου Κύριέ μου, με τη θεία χάρη Σου , ένα σώμα αγνό, μία γλώσσα καθαρή, μία όψη σοβαρή και μία σκέψη ειρηνική….»

 

του Αρχ. Αθανασίου Αρμάου

©2017 Ελληνική Καθολική Εξαρχία elcathex.gr

Web Design by mare - Hosted by ATgroup