ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Βοήθεια προς τους πυρόπληκτους

 

Η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα εκπληρώνει την κοινωνική και φιλανθρωπική αποστολή της αγάπης προς τους αδελφούς μας που βρίσκονται σε ανάγκη, μέσω του θεσμού της  CARITAS (=αγάπη), που είναι οργανωμένη σε επίπεδο ενοριακό, επαρχιακό και εθνικό. Μέσω της Κάριτας προετοιμάζει σχέδιο δράσης για την ανακούφιση των πληγέντων συνανθρώπων μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η Κάριτας δραστηριοποιείται πάντοτε σε όλες τις μεγάλες και μικρές καταστροφές που έχουν πλήξει τη Χώρα μας. Το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και τώρα μετά από τις μεγάλες και καταστρεπτικές πυρκαγιές.

Η Κάριτας έχοντας εμπειρία από έκτακτες ανάγκες, εργάζεται συντεταγμένα και με πρόγραμμα. Γνωρίζει ότι στην αρχή υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων, και στο τέλος ένα μέρος των συγκεντρωθέντων αγαθών μένει αδιάθετο. Έπειτα το κοινωνικό ενδιαφέρον μειώνεται και οι πληγέντες μένουν σχεδόν μόνοι. Εκεί επιθυμεί να δράσει η Κάριτας.

Η εμπειρία της από την πυρκαγιά στη Μάτι Αττικής είναι ότι μακροπρόθεσμα οι πληγέντες έχουν ανάγκη από φαγητό και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ στις πλημμύρες της ανατολικής Αττικής η βοήθεια της Κάριτας με μπουλντόζες και φορτηγά που απομάκρυναν τις λάσπες και τα φερτά υλικά ήταν ουσιαστική, καθώς και η αποκατάσταση και ανακαίνιση της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου.

Περιμένοντας να σχηματίσουν οι υπεύθυνοι της Πολιτείας σαφή εικόνα της κατάστασης και των αναγκών, η Κάριτας Ελλάς και η Κάριτας Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, Εξαρχίας Ελληνορρύθμων και Αρμενίων (στην περιοχή των οποίων συνέβησαν οι τελευταίες πυρκαγιές Αττικής, Εύβοιας και Πελοποννήσου) στέλνουν κλιμάκια αξιολόγησης αναγκών. Στη συνέχεια, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις κρατικές και δημοτικές αρχές, θα αναπτύξει τη δράση της. Εντωμεταξύ, με βάση τις πληροφορίες που θα λάβει από την Πολιτεία για τις πραγματικές ανάγκες, είναι έτοιμη να ζητήσει βοήθεια και χρηματοδότηση από το διεθνές δίκτυο της Κάριτας.

Από την πρώτη στιγμή της νέας αυτής τραγωδίας παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον, αγωνία και πόνο τις εξελίξεις των πυρκαγιών και επικεντρώνουμε την προσευχή μας στους πληγέντες και στην καταστροφή της Δημιουργίας, ενώ συγχαίρουμε και όσους εργάζονται στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Από το Γραφείο Τύπου

της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

©2017 Ελληνική Καθολική Εξαρχία elcathex.gr

Web Design by mare - Hosted by ATgroup