Δήλωση συμμετοχής στην Θεία Λειτουργία με τον Πάπα Φραγκίσκο (Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021)

Αγαπητοί μου ενορίτες,

Όπως γνωρίζετε στις 4-5-6 Δεκεμβρίου 2021 ο Άγιος Πατέρας, Πάπας Φραγκίσκος, θα επισκεφτεί την Ελλάδα!

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στις 16:45 μ.μ. με τον Άγιο Πατέρα και όλο το χριστεπώνυμο λαό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη). Η αίθουσα στην οποία θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία χωράει 1900 άτομα. Στις υπόλοιπες αίθουσες οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν μέσω γιγαντοοθόνης και θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν.

Μπορούν να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία μόνο όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ κατά της COVID-19 ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Στην είσοδο του Μέγαρου Μουσικής θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος της ειδικής πρόσκλησης, και των σχετικών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης μαζί με και την Ταυτότητα/Διαβατήριο.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα προς αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Ισχυρή σύσταση να χρησιμοποιηθούν ενισχυμένες μάσκες (τύπου ΚΝ95) και όχι απλές χειρουργικές.

Η προσέλευση θα ξεκινήσει 2 ώρες πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας (14:45 μ.μ.), θα προχωρήσει σταδιακά και θα ολοκληρωθεί μισή ώρα πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας. Η αργοπορία ή η έλλειψη εγγράφου καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή.

Λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύουν στην ευρύτερη περιοχή, το parking του Μεγάρου Μουσικής δεν θα λειτουργεί και η προσέλευση θα γίνεται μόνο με μετρό ή πούλμαν.

Όσοι επιθυμούν και μπορούν (σύμφωνα να τις ανωτέρω οδηγίες) να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία με τον Άγιο Πατέρα, παρακαλούνται να μου στείλουν το ονοματεπώνυμο τους όπως προκύπτει από την Αστυνομική τους Ταυτότητα (ή από το Διαβατήριο) στο  mail της Ενορίας μας (enoria.eke@gmail.com) ή τηλεφωνικώς (2108677686 – 2108670170), μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021.

Με μεγάλη χαρά θα υποδεχθούμε στην πόλη και χώρα όπου κήρυξε ο Άγιος Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών, τον Διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου, τον Πάπα Φραγκίσκο, στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίζουμε τον άνθρωπο που με το λόγο και τα έργα του ζητεί την επιστροφή στις ρίζες του Ευαγγελίου και στηρίζει όλους εκείνους που είδαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής, στα βήματα του Χριστού, που υπέδειξαν και ακολούθησαν οι ίδιοι οι Άγιοι Απόστολοι.

 

Με αγάπη Χριστού

Ο Εφημέριός σας

π.Βησσαρίων Κουότσης

 

 

 

 

 

 

 

©2017 Ελληνική Καθολική Εξαρχία elcathex.gr

Web Design by mare - Hosted by ATgroup